مدت زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه

JavaScript (جاوا اسکریپت) و 7 گام شروع برنامه نویسی با آن

JavaScript (جاوا اسکریپت) نوعی زبان برنامه نویسی سطح بالاست که امروزه به طور گسترده استفاده می شود. بیایید با پاسخ دادن به سوال زیر شروع کنیم: اگر می‌توانیم از HTML برای ساخت ساختار یک صفحه وب و CSS برای زیبا جلوه دادن آن استفاده کنیم، چرا به جاوا اسکریپت نیاز داریم. پاسخ این است که ما از نظر فنی این کار را نمی کنیم. برای آشنایی با 7 گام شروع برنامه نویسی با JavaScript (جاوا اسکریپت) تا انتهای این مقاله از نادین سافت همراه ما باشید.

JavaScript

چرا باید JavaScript (جاوا اسکریپت) را یاد بگیریم؟

اگر شما سایت استاتيک يا ايستا را می پسندید و به نظزتان زیبا به نظر می رسد پس می توانید تنها با HTML و CSS کار کنید. در غیر اینصورت باید همین الان شروع کنید و JavaScript (جاوا اسکریپت) را یاد بگیرید زیرا علاوه بر صفحات وب در پلتفرم های بسیار زیادی قابل استفاده است.

JavaScript (جاوا اسکریپت) چیست؟

برای شروع یادگیری JavaScript (جاوا اسکریپت) لازم است که ابتدا بدانید دقیقاً جاوا اسکریپت چیست؟ جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که به طور خاص برای وب سایت ها و اینترنت ایجاد شده است. همانطور که در مقاله مبانی برنامه نویسی و 4 گام اصلی آن اشاره کردیم، اکثر زبان های برنامه نویسی کامپایل یا تفسیر می شوند و برنامه ها معمولاً به صورت مستقل اجرا می شوند.

جاوا اسکریپت از این نظر تا حدودی منحصر به فرد است زیرا برای اجرای مستقیم در مرورگرهای وب طراحی شده است. بنابراین به شما این امکان را می دهد تا کدی بنویسید که نشان دهنده مجموعه ای از اقدامات است که در صفحات وب شما اجرا می شوند تا سایت های شما بسیار پویاتر شوند.

شما می‌توانید کد جاوا اسکریپت را در فایل‌های متنی با پسوند js. یا داخل تگ‌های <script>  مستقیماً در HTML بنویسید.

JavaScript

7 گام شروع برنامه نویسی با JavaScript (جاوا اسکریپت)

1. متغیرها در JavaScript (جاوا اسکریپت) بنیادی ترین مفهوم در برنامه نویسی را نشان می دهند. یک متغیر به سادگی یک نام یا پلیس هولدر (placeholder) است که برای ارجاع به یک مقدار خاص استفاده می شود.

2. کلمه متغیر به این معنی است که مقدار ذخیره شده می تواند در طول اجرای برنامه تغییر کند. شما می توانید از متغیرها برای ذخیره اعداد، رشته های کاراکتر متنی، لیست ها و دیگر ساختارهای داده استفاده کنید.

3. متغیرها در JavaScript (جاوا اسکریپت) مفید هستند زیرا شما می‌توانید مقادیر آنها را در سراسر کد خود ارجاع دهید. این شما را قادر می سازد تا مقادیر آنها را در صورت نیاز بررسی کنید و بسته به نحوه تغییر مقدار متغیر، اقدامات مختلفی را انجام دهید.

4. در JavaScript (جاوا اسکریپت) متغیرها را با استفاده از کلمه کلیدی let مانند این استفاده کنید: let x; .

5. این x متغیری را که می توانید در کد خود از آن استفاده کنید اعلام می کند. توجه داشته باشید که شما باید یک نقطه ویرگول در انتهای خط اضافه کنید. در جاوا اسکریپت و بسیاری از زبان های دیگر از نقطه ویرگول برای تعیین انتهای هر دستور کد استفاده می شود.

6. اکنون که متغیر x را ایجاد کرده اید می توانید با استفاده از علامت تساوی که assignment operator عملگر انتسابی نیز نامیده می شود مقداری به آن اختصاص دهید: x = 10;

در اینجا عدد 10 را به متغیری با نام x نسبت دادیم. اکنون هر زمان که از x در کد خود استفاده می کنید مقدار 10 جایگزین می شود.

7. شما می توانید به صورت زیر در یک خط بنویسید:

let x = 10;

برای کسب اطلاعات جامع در زمینه پورتال سازمانی کلیک کنید:

پورتال سازمانی چیست؟ پورتال سازمانی؛ یک انتخاب یا ضرورت برای سازمانها

جمع بندی

در این مقاله از نادین سافت JavaScript (جاوا اسکریپت) و 7 گام شروع برنامه نویسی با آن را برای شما عزیزان به طور کامل توضیح دادیم. امیدواریم با خواندن این مقاله گام اول را برای شروع یادگیری JavaScript (جاوا اسکریپت) برداشته باشید.

منبع

https://www.freecodecamp.org/news/how-to-learn-programming#8-start-programming-with-javascript

مقالات پیشنهادی