مدت زمان تقریبی مطالعه: 9 دقیقه

MySQL، پایگاه داده ای رابطه با راه اندازی آسان

معرفی پایگاه داده MySQL

MySQL پایگاه داده ی رابطه ای محبوب است که به صورت متن باز بوده و آن را می توان به طور رایگان نیز از اینترنت دانلود نمود. پایگاه داده به یک قفسه الکترونیک شباهت دارد، که اطلاعات را به صورت منظم در آن ذخیره می کنیم. سیستم مدیریت پایگاه داده یا DBMS به برنامه ای گفته می شود، که برای مدیریت داده ها و پاسخگویی به کاربران از طریق پایگاه داده به کار برده می شود.

این سیستم مدیریت پایگاه داده قادر است در محیط های سیستم های عامل متنوعی مثل ویندوز و لینوکس به شایستگی کار کند، و این سیستم مدیریت پایگاه داده قادر است، در محیط های سیستم عامل مختلف از جمله ویندوز و لینوکس به خوبی کار کند و به دلیل وجود APIهای (Application Programming Interface) متعدد،  می تواند توسط زبان های برنامه نویسی مختلف چون PHP، Perl، Java، C++، C، node.js و … استفاده شود. این زبان کارایی بالایی دارد، و سهولت پیکر بندی و پیاده سازی آن زبانزد جامعه مهندسین و کدنویسان است. بنابراین یادگیری آسان این زبان و هماهنگ شدن با تمام سیستم عامل های ویندوزی، لینوکسی و پلت فرم های دیگر، این زبان را نزد همه محبوب نموده است.

امروزه با افزایش میزان cpu و پردازنده های موجود بر روی یک سیستم، استفاده از پایگاه داده هایی همچون MySQL هنوز نیز متداول و پرکاربرد است. برای نصب و راه اندازی این پایگاه داده احتیاجی به سخت افزار قدرتمند و یا پیشرفته ای نیست، بلکه این سیستم مدیریت پایگاه داده قادر به اجرا شدن بر روی کلیه سخت افزارهای امروزی می باشد و به راحتی بر روی آن نصب و مدیریت می گردد. این پایگاه داده رابطه ای با ایجاد رابطه بین جداول به انجام اجرای برنامه می پردازد. همچنین در انتخاب پایگاه داده، حجم اطلاعات و داده ها مستقیما دخالت می کند.

MySQL

آشنایی با پایگاه داده رابطه ای

MySQL این پایگاه داده رابطه ای با راه اندازی آسان و تکنیک های سریع دسترسی به حافظه قادر می باشد، سرعت بالایی از اطلاعات را که کاربران به آن احتیاج دارند، در اختیار آنها قرار دهد. همچنین این پایگاه داده از امنیت فراوانی بهره مند می باشد و تا اندازه ای بسیار زیاد مانع دسترسی هکرها به داده های درون بانک اطلاعاتی می گردد. نسخه های قبلی این پایگاه داده، زبان فارسی را ساپورت نمی کردند. همچنین برای ذخیره، نمایش و مرتب سازی اطلاعات فارسی از قالب ویژه ای که مختص زبان عربی می باشد، استفاده می شود. بنابراین در نمایش اطلاعات فارسی که دارای حروفی چون ” گ ، چ ، پ ، ژ ” بودند، مشکل داشت. اما در عصر جدید و با آمدن نسخه های جدید این پایگاه داده امکانات فارسی با استاندارد UTF8 به MySQL افزوده شده است و مشکلات زبان فارسی نیز مرتفع گردیده است.

از معایب دیگر این پایگاه داده رابطه ای، محدودیت دسترسی به کوئری است، به صورتی که وقتی یک کوئری در حین اجرا است، نمی توان آنرا لغو نمود. همچنین پشتیبانی گرفتن از این پایگاه زمان طولانی را صرف می کند و نسخه ای که از این پایگاه داده شامل مجوز تجاری می باشد، در اختیار همگان قرار می گیرد، و این موضوع خود امنیت شبکه را به خطر می اندازد. نادین سافت در ارائه راهکارها و برطرف نمودن مشکلات بسیاری از این دست، به شما کمک رسانی نموده می نماید، که با وارد شدن به این سایت از تمام این معایب به نحوی آسان و در کمترین زمان رهایی یابید. به همین دلیل این سایت با عرضه راهکارهای نوین، معایب موجود در این پایگاه داده را تا حد زیادی برطرف نموده است. انواع مدل هایی که برای پایگاه داده وجود دارند، از قبیل پایگاه داده سلسله مراتبی، رابطه ای، شبکه ای و شئ گرا می باشد. پایگاه داده رابطه ای از دید کاربران محبوب می باشد، و این به دلیل گستردگی نحوه کار با آن می باشد. پایگاه داده ی رابطه ای از تعدادی جدول تشکیل شده است، که این جداول از یکسری سطر و ستون تشکیل شده و اطلاعات مربوط به ستون ها، همان فیلدها و اطلاعات مربوط به سطرها، رکوردهای جدول می باشد.

پایگاه داده ی رابطه ای محبوب و رایج

MySQL پایگاه داده ی رابطه ای رایج در جهان امروز همچنان بر روی قله های علم و تکنولوژی، در حال درخشیدن می باشد. این پایگاه داده دارای اجزایی مثل جداول، فیلد ها و ستون هایی است، که برای حذف، ایجاد، درج، مرتب سازی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. MySQL یک پایگاه داده رابطه ای رایج است. در این پایگا داده یک مدل client-server ای وجود دارد. به این معنا که MYSQL Server یا mysqld برنامه سرور پایگاه داده است که دسترسی به پایگاه های داده واقعی روی دیسک یا حافظه را مدیریت می کند. MYSQL Client برنامه هایی برای برقراری ارتباط با سرور برای دستکاری اطلاعات موجود در پایگاه های داده ای هستند که سرور مدیریت می کند.

نادین سافت سعی نموده است که با عرضه راهکارهای تخصصی و نوین استفاده و کاربرد پایگاه داده های تحت وب سازمانی و شرکتی را برای برنامه نویسان آسان نماید. این کمپانی با سال ها سابقه درخشان و تجربه در عرضه راهکارهای تحت وب سازمانی و شرکتی در حال فعالیت می باشد. لذا استفاده آن در بانک های اطلاعاتی با حجم بالا و پروژه های نسبتا بزرگ و تا حجمی معادل چند صد میلیون داده توصیه می شود. به همین سبب طراحان وب، در سایت های معتبر از این پایگاه داده به وفور بهره می برند و با طراحی این بانک اطلاعاتی که در این پایگاه داده وجود دارد، از آن استفاده های فراوانی می برند و به آسانی آن را مدیریت می نمایند. در سیستم های بانکی که معمولا مدل کلاینت سروری می باشد، بانک یا شعبه به عنوان کلاینت و بانک مرکزی به عنوان سرور فعالیت می کنند.

MySQL

اگر نگاهی به بررسی جایگاه این پایگاه در جهان بیندازیم، خواهیم دید که کمپانی های معتبر و شناخته شده ای که از شهرت بالایی برخوردار هستند، و از رتبه علمی و فنی بالایی بهره مند می باشند، همچون گوگل و فیس بوک و غیره از این پایگاه داده استفاده نموده اند. جایگاه این پایگاه داده در جهان در بین دیتابیس سرورهای دنیا بسیار بالا است و برندهای بزرگی را به خود اختصاص داده است. مجموعه بزرگ و مهم ویکی پدیا نیز از این پایگاه داده برای زیرساخت سایت خود استفاده نموده است و تنها پایگاه داده ای است که همچنان محبوب و پر کاربرد باقی مانده است.

ابزارهای پایگاه داده MySQL

لوسیچارت ابزاری برای طراحی و مدیریت پایگاه داده است، که به شما امکان می دهد به طور خودکار ایجاد کنید, ویرایش کنید, و نمودارهای پایگاه داده را وارد و مدیریت کنید. این نرم افزار با بانکهای اطلاعاتی مانند MySQL ، PostgreSQL ، Oracle و SQL Server سازگار است.

البته شما می‌توانید از phpMyAdmin به عنوان یک ابزار محبوب و ساده جهت مدیریت پایگاه داده‌ی MySQL خود استفاده کنید. در این‌جا یک نمونه ساخت پایگاه داده MySQL و جدول در آن را مشاهده می‌کنید.

MySQL
MySQL

Pt-Query-Digest، یک ابزار عالی برای تجزیه‌وتحلیل کوئری است. این ابزار به شما کمک می‌کند تا کوئری‌هایی را که بیشترین زمان را برای اجرا شدن در مقايسه با سایر کوئری‌ها صرف کرده‌اند، پیدا کنید.   

Mydumper، امکان استخراج سریع داده از پایگاه داده MySQL برای پشتیبان‌گیری و تکثیر سرور بسیار حیاتی است.

Tcprstat، درخواست‌های TCP را تحت نظر قرار داده و یک فهرست آماری درباره زمان‌های پاسخ‌دهی سطح پایین تهیه می‌کند.

همینطور ابزارهای همچون Pt-Table-Checksum، Pt-Stalk، Mycheckpoint، Shard-Query، Pt-Archiver  و غیره که هر یک کارهای مربوط به خود را در این پایگاه داده انجام می دهند.

مراجع

[1] https://www.dnsstuff.com/mysql-vs-mssql-performance      

[2] “MySQL 8.0 Release Notes”. mysql.com. Retrieved 20 April 2018.

[3] https://iranhost.com/blog/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-mysql%D9%88-%D8%A7%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D9%86/#gref

مقالات پیشنهادی